Almond cake with summer fruit

Voor 8 personen

120g amandelmeel
60g halfvolkeren speltbloem
30g kokosbloesemsuiker
100g poedersuiker
1/2 tl kaneel, gemalen
mespuntje zout
180g boter
4-5 grote eieren

3 rijpe pruimen
150g bramen
150g frambozen
1 tl vanille-extract

Snijd de pruimen in stukjes en doe deze samen met de bramen, frambozen en vanille-extract in een kom. Zet weg in de frigo. Verhit de oven tot 190ºC. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Meng het amandelmeel met de bloem, kokosbloesemsuiker, poedersuiker, kaneel en zout in een grote kom. Splits de eiwitten van de eidooiers. Hou enkel de eiwitten. Klop de eiwitten met de hand op tot ze beginnen te schuimen. Roer dit eiwitschuim, alsook de gesmolten boter door het bloemmengsel. Giet het beslag in een 20 x 20cm met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel het zomerfruit gelijkmatig over de bovenkant. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer lauwwarm.

For 8 persons

120g almond flour
60g semi wholegrain spelt flour
30g coconut blossom sugar
100g powdered sugar
1/2 tsp cinnamon, ground
pinch of salt
180g butter
4-5 large eggs

3 ripe plums
150g blackberries
150g raspberries
1 tsp vanilla extract

Cut the plums into pieces and put them together with the blackberries, raspberries and vanilla extract in a bowl. Put away in the fridge. Heat the oven to 190ºC. Melt the butter and let cool slightly. Mix the almond flour with the flour, coconut blossom sugar, powdered sugar, cinnamon and salt in a large bowl. Split the egg whites from the egg yolks. Just keep the egg whites. Beat the egg whites by hand until they start to foam. Stir this foam as well as the melted butter into the flour mixture. Pour the batter into a 20 x 20 cm baking pan covered with baking paper. Spread the summer fruit evenly over the top. Bake for 45 minutes in the preheated oven. Serve lukewarm.

Een gedachte over “Almond cake with summer fruit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s