Philips® Airfryer XXL

Naar aanleiding van de Goed Gevoel Ladies Fair, komende vrijdag te Expo Gent, creëerde ik deze vegan bananen muffins waarbij Philips® aanwezig zal zijn met de nieuwste Airfryer XXL. Hierbij wilde ik aantonen dat dit nieuwe toestel multifunctioneel in gebruik is. Consumenten denken bij het horen van de naam Airfryer meteen aan frietjes bakken met weinig tot geen vetstof, maar dit toestel kan echter veel meer. Zo kan je er bijvoorbeeld ook in grillen, meerdere componenten tegelijk klaarmaken en ook bakken. Dat laatste wou ik echter zelf uittesten. Het resultaat is te zien in het filmpje hieronder dat ik speciaal voor Philips® maakte. Het eindresultaat mag zeker gezien én geproefd worden. De muffins zijn binnenin heerlijk zacht en bovenaan lekker knapperig. Bovendien zijn ze in een handomdraai klaar, ideaal dus als je een grote hoeveelheid klaar moet maken.

Ingrediënten voor 10-12 muffins

3 rijpe bananen + 1 extra

250g volkoren speltmeel
60g walnoten
70g pure chocolade
15g lijnzaad
1 tl kaneel
1/4 tl fijn zout
2 tl bakpoeder
75g kokosbloesemsuiker

75g kokosboter
100ml amandelmelk

Zeef het speltmeel boven een grote kom. Hak de walnoten en chocolade grof. Voeg deze samen met het lijnzaad, kaneel, zout, bakpoeder en de kokosbloesemsuiker toe aan de kom. Meng alles met een houten lepel. Smelt de kokosolie. Prak de 3 rijpe bananen met een vork, voeg de kokosolie en plantaardige melk hieraan toe en roer goed. Doe dit mengsel bij de bloem en meng goed. Giet het beslag in de muffin vormpjes. Snijd de laatste banaan in plakjes en duw in elke muffinvorm een schijfje. Zet de AirFryer aan op 160°C. Zet de timer op 12 minuten en bak de muffins. Laat de muffins na baktijd even staan in de geopende Airfryer. Haal ze nadien uit de bakvormpjes en laat volledig afkoelen. Smakelijk!