Almond flour

Dit meel wordt simpelweg bekomen door amandelnoten fijn te malen in een foodprocessor of krachtige blender. Wij gebruiken het wel eens in gebak omdat het van nature een iets zoetere smaak heeft dan tarwebloem. Daarnaast zijn amandelen noten en is dit dus een geschikt glutenvrij alternatief voor bloem (wat zorgt voor minder maag-darmproblemen). Amandelmeel is trouwens ook ideaal om een bakvorm mee te bekleden. Het gebak zal hierdoor immers nooit blijven kleven. Naast amandelmeel kan je natuurlijk ook van andere voedingsmiddelen meel maken zoals rijst, boekweitkorrels of haver. Als je bloem in een recept vervangt door amandelmeel gebruik je best 60 gram meer dan de aangegeven hoeveelheid. Let er wel op dat je de amandelen niet té lang blend want anders komt er teveel olie vrij en krijg het eindresultaat een andere structuur.

This flour is simply obtained by finely grinding almond nuts in a food processor or powerful blender. We sometimes use it in pastries because it naturally has a slightly sweeter taste than wheat flour. In addition, almonds are nuts and is therefore a suitable gluten-free alternative to flour (which causes fewer gastrointestinal problems). Almond flour is also ideal to cover a baking tin with. After baking, the cake will never stick. In addition to almond flour, you can also make flour from other foods such as rice, buckwheat grains or oats. If you replace flour in a recipe with almond flour, use 60 grams more than the indicated amount. Make sure that you do not blend the almonds too long, otherwise too much oil will be released and the end result will have a different structure.