Earl grey vanilla chocolate pudding

Serves 3
2 tbsp loose earl grey tea | 200ml boiling water
400g chocolate (60-70% cocoa)
1 vanilla bean | 200ml cream | a pinch of salt
chopped hazelnuts
blueberries
Bring the water to a boil and soak the tea for 4 minutes. Chop the chocolate very fine. Scrape the vanilla bean and put this together with the chopped chocolate and pinch of salt in a large bowl. Sieve the soaked tea above the bowl and stir until the chocolate begins to melt. Heat the cream at moderate heat and add immediately to the chocolate. Stir until completely smooth. Pour the chocolate cream in three pots and refrigerate for at least two hours. Garnish with some chopped hazelnuts and blueberries.
Voor 3 porties
2 eetlepels losse, earl grey thee | 200 ml kokend water
400 g chocolade (60-70% cacao)
1 vanilleboon | 200 ml room | een snufje zout
hazelnoten, grof gehakt
bosbessen
Breng het water aan de kook en laat de thee 4 minuten weken. Hak de chocolade zeer fijn. Schraap de vanilleboon uit en doe dit samen met de gehakte chocolade en het snufje zout in een grote kom. Zeef de geweekte thee boven de kom en roer tot de chocolade begint te smelten. Verwarm de room op middelhoog vuur en voeg onmiddellijk toe aan de chocolade. Roer tot het volledig glad is. Giet de chocoladeroom in drie potten en laat minstens twee uur afkoelen. Garneer met wat gehakte hazelnoten en bosbessen.