Buckwheat salad with chard & blood orange

Voor 2 personen

120g boekweit
2 grote snijbietbladeren | 2 kleine wortels
2 eetl arachideolie | 1 sjalot | 1 teentje knoflook
2 kleine appels | 60g walnoten | sap van 1 bloedsinaasappel
1 tl venkelzaad | peper | zout
130g gekookte kikkererwten
paar takjes bladpeterselie

Breng 300ml water aan de kook. Kook hierin de boekweit gaar. Laat afkoelen. Snijd de harde stengel uit de snijbietbladeren en hak deze in kleine stukjes. Hak de bladeren alsook de sjalot fijn. Plet het teentje knoflook en hak fijn. Rasp de wortels en snijd deze in zeer kleine stukjes. Verwarm een pan met 2 eetlepels arachideolie en stoof hierin de knoflook met de sjalot. Voeg de snijbietstengels en wortels toe en laat 5 minuten meestoven. Voeg op het einde de snijbietbladeren toe en laat wat slinken. Laat afkoelen. Kruid met versgemalen venkelzaad, peper en zout. Laat afkoelen. Snij de appels in blokjes. Hak de walnoten grof en strooi deze over de appels. Pers het sap van de bloedsinaasappel uit over de gestoofde snijbiet en een beetje over de appels. Hak de bladpeterselie grof en strooi deze over de gestoofde snijbiet heen. Zet alles in individuele potjes op tafel en geniet!

Je kan de snijbietbladeren ook gewoon vullen als pakketje en zo opeten, eventueel met wat sojasaus.

 

 

 

For 2 people
120g buckwheat
2 large chard leaves| 2 small carrots
2 tbsp peanut oil | 1 shallot | 1 clove of garlic
2 small apples | 60g of walnuts | juice of 1 blood orange
1 tsp fennel seed | pepper | salt
130g cooked chickpeas
leaf parsley

Bring 300ml of water to a boil. Boil the buckwheat in this process. Allow to cool. Cut the hard stalk from the chard leaves and chop it into small pieces. Finely chop the leaves and the shallot. Crush the clove of garlic and finely chop. Grate the carrots and cut them into very small pieces. Heat a pan with 2 tablespoons of peanut oil and simmer the garlic with the shallot. Add the chard stalks and carrots and simmer for 5 minutes. Add the chard leaves at the end and let it shrink. Allow to cool. Season with freshly ground fennel seed, pepper and salt. Allow to cool. Cut the apples into cubes. Chop the walnuts coarsely and sprinkle over the apples. Squeeze the juice of the blood orange over the stewed chard and a bit over the apples. Chop the leaf parsley roughly and sprinkle it over the stewed chard. Put everything in individual bowls on the table and enjoy!

You can also just fill the chard leaves as a package and put them in some soy sauce.