Breadpudding

Makes 1 loaf (10x25cm)
100g raisins
50ml rum
600ml milk
2 tbsp vanilla essence
400g multigrain bread
50g speculoos
1 tsp ground cinnamon
4 tbsp coconut blossom sugar
3 eggs (M)
pinch of salt
100g chocolate >70% cacao
20g of speculaas

 

Preheat the oven to 180°C. Mix the raisins with the rum and let it soak for 10 minutes. Heat the milk with the vanilla essence. Cut the bread into square pieces (2x2cm) and cut the speculoos coarsely. Do both in a large mixing bowl. Add cinnamon, coconut blossom sugar, eggs, salt and the soaked raisins. Pour the flavored warm milk over the bread and let it soak for 10 minutes. Stir thoroughly so that all pieces of bread are soaked. Grease a rectangular baking tin and cover it with baking paper. Put in the batter and bake in the preheated oven for 50′. Then remove the bread pudding from the baking tin and let it cool down on a rack. Melt the chocolate at low temperature in the microwave or au-bain marie and pour over the cooled bread pudding. Finally, sprinkle some crumbled speculoos on top. The bread pudding is the best when it has been in the fridge for an hour.
Voor 1 brood (10x25cm)
100g rozijnen
50ml rum
600ml volle melk
2 eetl vanille-essence
400g meergranen brood
50g speculaas
1 tl gemalen kaneel
4 eetl kokosbloesemsuiker
3 eieren (M)
snufje zout
100g pure chocolade
20g speculaas
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de rozijnen met de rum en laat 10 minuten weken. Verwarm de melk met de vanille-essence. Snij het brood in vierkante stukjes (2x2cm) en snijd de speculaas grof. Doe beide in een grote mengkom. Voeg kaneel, kokosbloesemsuiker, eieren, zout en de geweekte rozijnen toe. Giet de gearomatiseerde warme melk over het brood en laat 10 minuten weken. Roer grondig zodat alle stukjes brood geweekt zijn. Vet een rechthoekige bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Doe het beslag hierin en bak gedurende 50′ in de voorverwarmde oven. Haal nadien de broodpudding uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade op lage temperatuur in de microwave of au-bain marie en giet deze over de afgekoelde broodpudding. Strooi tot slot nog wat verkruimelde speculaas erop. De broodpudding is het lekkerste als deze een uurtje in de koelkast heeft gestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: