Frittata with lentils, spinach and mushrooms

Voor 4 personen

400g krielaardappelen
paar takjes rozemarijn
1 ui, medium
1 knoflookteentje
400g kastanjechampignons
150g spinazie
300g gekookte linzen
1/2 tl citroenzeste
6 eieren
verse peterselie, oregano,
tijm, bieslook
peper, zout, nootmuskaat
400ml light room
1 bol mozzarella
olijfolie

→ Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de aardappelen en snijd deze met de schil in fijne plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie en takjes rozemarijn. Kruid met peper en zout. Bak de aardappelplakjes 15 minuten tot ze krokant zijn. Snijd intussen de ui fijn, plet het teentje knoflook en snijd de champignons in partjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een medium pan en fruit de ui, knoflook en champignons een vijftal minuten. Neem de pan van het vuur en roer er de spinazie, linzen en citroenzeste onder door. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peterselie, oregano, tijm, bieslook, peper, zout en nootmuskaat. Neem de aardappelplakjes uit de oven en verwijder de takjes rozemarijn. Doe de losgeklopte eieren in een oven-bestendige schaal en roer de room erdoor. Voeg de champignons, linzen en spinazie toe en schik de aardappelplakjes er tussen. Snijd de mozzarella in fijne plakjes en leg deze ook in de ovenschaal. Plaats deze 15 minuten in de oven tot de eiren gestold zijn.

For 4 persons

400g potatoes
few sprigs of rosemary
1 onion, medium
1 garlic clove
400g chestnut mushrooms
150g spinach
300g cooked lentils
1/2 tsp lemon zest
6 eggs
fresh parsley, oregano,
thyme, chives
pepper, salt, nutmeg
400ml light cream
1 ball of mozzarella
olive oil

→ Preheat the oven to 200ºC. Wash the potatoes and cut them into thin slices with the skin still on it. Place the slices on a baking sheet covered with parchment paper and drizzle with olive oil and sprigs of rosemary. Season with pepper and salt. Bake the potato slices for 15 minutes until they are crispy in the oven. In the meantime, finely chop the onion, crush the garlic clove and cut the mushrooms into pieces. Heat one tablespoon of olive oil in a medium pan and fry the onion, garlic and mushrooms for five minutes. Remove the pan from the heat and stir in the spinach, lentils and lemon zest. Beat the eggs in a bowl and season with parsley, oregano, thyme, chives, pepper, salt and nutmeg. Remove the potato slices from the oven and remove the sprigs of rosemary. Put the beaten eggs in an oven-proof dish and stir in the cream. Add the mushrooms, lentils and spinach and arrange the potato slices in between. Cut the mozzarella into thin slices and place them also in the baking dish. Place in the oven for 15 minutes until the eggs are solidified.