Mallorca

Mallorca, alsook onze air bnb was een waar paradijs. We verbleven in de villa Ca Son Sales in Sóller, geheel uitkijkend op de harmonieuze bergen en omsingeld door talloze citroen- en sinaasappelboomgaarden. Doordat we alles bij de hand hadden in de villa, inclusief zwembad, zouden we haast 6 dagen ter plaatse kunnen gebleven zijn. De natuur en mysterieuze bergen trokken ons echter teveel aan, ondanks de hete omgevingstemperatuur. Met onze huurauto cruisden we op de zeer smalle autowegen doorheen de bergen, langs het waterreservoir Gorg Blau op weg naar het meest noordelijke punt Cap de Formentor. De volgende dag zetten we de tocht verder naar het meest zuidelijke punt Cap de Ses Salines, die met zijn overvloed aan santanyísteen goud kleurt in de middagzon. Één dag was ik voor zeven uur reeds wakker, waardoor mijn framily nog vredig lag te slapen en ik alleen buiten zat met een eerste iced soya vanille latte. De zon kwam langzamerhand naar boven, de bergen lichtten stelselmatig op en het ochtenddauw trok weg. Een uur nadien besefte ik dat ik er goed had aangedaan om zo vroeg op te staan. De bergen zijn namelijk het mooiste wanneer de zon er net achter schijnt. En net op dat moment kreeg ik een intens gelukkig gevoel. Gevoel van dankbaarheid. Dat ik zo’n fantastische vrienden heb. Ieder uniek, en toch samenhorend. En dan nog het besef dat in België de man van mijn leven op mij staat te wachten. I am a lucky bastard. Op een avond vraagt mijn beste vriend zich af hoe we het doen; gelukkig zijn. Gelukkig zijn is niet altijd iets dat je zelf doet, soms moet je het gewoon ondergaan en zit het in de kleinste dingen. Zoals de ochtendzon bijvoorbeeld. In het leven moet je niet teveel willen maar kijken naar wat je hebt, dat maakt het leed dragelijker en hetgeen u lief is intenser.
De geur van hand geplukte sinaasappels en citroenen is ook heel intens waardoor een dagelijks vers geperst glas fruitsap niet mag ontbreken. De zeste van sinaasappels gaat ook ’s ochtends in het pannenkoekenbeslag en de citroenen werden gebruikt om citroencake te maken.
Majorca and our air bnb were a true paradise. We stayed at the Ca Son Sales villa in Sóller, looking out over the harmonious mountains and surrounded by numerous lemon and orange orchards. Because we had everything we needed in and around our location, including a swimming pool, we could have stayed on the same spot during our vacation. However, the nature and mysterious mountains attracted us too much, despite the high temperature. With our rental car we cruised through the mountains on the very narrow motorways. We past the water reservoir Gorg Blau on our way to the most northerly point Cap de Formentor. The next day we continued our journey to the most southerly point Cap de Ses Salines, with its abundance of santanyí stone that turns gold in the afternoon sun. One day I was already awake before seven o’clock, so my framily was still sleeping peacefully and I was alone outside with a first iced soya vanilla latte in the hand. The sun came up gradually, the mountains brightened systematically and the morning dew drew away. An hour later I realized that it was a good idea to get up so early. The mountains are the pretiest when the sun just begins to shine. And just at that moment I got an intense happy feeling. A feeling of gratitude; that I have such fantastic friends. Every one unique, but still belonging together. And then there was the realization that back home the man of my life was waiting for me. I am a lucky bastard. One night my best friend asks how we do it; to be so happy. Being happy is not always something that you do yourself, sometimes you just have to undergo it and sometimes it’s hidden in the smallest things; like the golden hour in the morning for example. Look what you have and don’t want too much.
The smell of hand picked oranges and lemons are so intense that we make ourselves fresh orange juice every day.
 The zest of oranges also goes into the pancake batter and the lemons were used to make lemon cake.