Quinoa burger

Voor 15 burgers
200g zwarte quinoa
500g rode biet, gekookt
100g ricotta
80g havervlokken
2 eetl bloem
2 eieren
1 teentje knoflook
paar takjes verse koriander
1 tl peper
1/2 tl zout
Spoel de quinoa onder stromend water en kook het gaar in ongeveer 20 minuten. Laat de quinoa afkoelen. Snijd de rode biet in fijne stukjes, alsook het teentje knoflook. Meng de quinoa, rode biet, ricotta, eieren, havervlokken, bloem en knoflook onder elkaar in een grote kom. Hak de koriander fijn en meng onderdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten opstijven in de koelkast. Vorm nadien met je handen een 15-tal burgers. Verhit wat olie in een pan en bak de burgers 2 minuten aan weerszijden. Serveer met een slaatje en yoghurtdressing.

 

Makes 15 burgers
200g black quinoa
500g red beet, cooked
100g ricotta
80g oat flakes
2 tbsp flour
2 eggs
1 clove of garlic
fresh coriander
1 tsp pepper
1/2 tsp salt
Rinse the quinoa under running water and cook circa 20 minutes. Allow the quinoa to cool. Cut the beetroot into fine pieces, as well as the clove of garlic. Mix the quinoa, beetroot, ricotta, eggs, oat flakes, flour and garlic together in a large bowl. Chop the coriander and mix. Season with salt and pepper. Leave to set in the refrigerator for 20 minutes. Then form 15 burgers with your hands. Heat some oil in a pan and fry the burgers for 2 minutes on both sides. Serve them with a salad and some yoghurtdressing.