Fig granola with coconut salted caramel

This pan-granola got his sweetness thanks to the dried figs. It’s glutenfree and vegan, easy to make and a healthy starter of your day. I served it with coconut salted caramel, which is súper deilicious, and some almond yogurt from Abbot Kinney’s, a fair product that uses as few preservatives as possible.

Voor 1 grote pot
Voor de granola
200g pure havervlokken
30g pompoenpitten
100g hazelnoten
30g lijnzaad
30g gepofte quinoa
30g gedroogde kokossnippers
2 eetl rijststroop
2 eetl kokosolie
2 eetl water
100g gedroogde vijgen, gesneden
˜
Voor de caramel
150g kokosbloesemsuiker
40g kokosolie
250g kokosyoghurt
1 tl zout
 Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de vijgen in een grote pan en bak 15 minuten op medium stand, onder voortdurend roeren. Laat afkoelen en meng de gedroogde vijgen er onderdoor. Doe voor de caramel de suiker, olie en yoghurt in een pan en breng aan de kook tot een glad papje. Laat even doorkoken tot de caramel dik wordt. Roer tot slot het zout erdoor heen.

 

For 1 large pot
For the granola
200g pure oat flakes
30g pumpkin seeds
100g hazelnuts
30g flaxseed
30g puffed quinoa
30g dried coconut shreds
2 tbsp rice syrup
2 tbsp coconut oil
2 tbsp water
100g dried figs, cutted
~
For the caramel 
150g coconut blossom sugar
40g coconut oil
250g coconut yoghurt
1 tsp salt
 Put all the ingredients for the granola, except the figs in a large pan, and cook for 15 minutes on medium, stirring constantly. Allow to cool and mix the dried figs underneath. For the caramel, put the sugar, oil and yogurt in a pan and bring to a boil until a nice paste. Simmer until the caramel thickens. Finally, stir in the salt.