Tortellini with basilpesto, pea cream sauce and marinated zucchini

Voor 2 personen

Voor de gemarineerde courgette

2 eetl extra vergine olijfolie

1 eetl witte balsamicoazijn

citroensap

peper en zout

Voor de pasta (18 stuks)

200g 00 bloem

2 grote eieren

snuifje zout

Voor de basilicumpesto

200g basilicum blaadjes

50g pijnboompitten

1 teentje knoflook

50g parmezaan

extra vergine olijfolie

peper

Voor de erwten crème saus

2 uien

60cl groentenbouillon

550g doperwten

120g spinazie

100ml olijfolie

3 eetl light kookroom

Extra

walnoten, grof gehakt

groene aspergetoppen

parmezaanse kaas

 

→ Marineer eerst de courgette door bovenstaande ingrediënten te mengen. Zet weg in de koelkast tot gebruik. Maak de pasta. Strooi de bloem op een hoopje op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe de eieren hierin. Strooi het zout op de randen. Meng van buiten naar binnen de ingrediënten en kneed tot een homogeen deeg. Wikkel in cling film en laat 30 minuten rusten. Maak intussen de ewtensaus. Stoof de uien 5 minuten aan in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Blus met de groentenbouillon en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat twee minuutjes mee koken. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe, roer tot deze wat geslonken is. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Doe de gekookte ui, erwtjes en spinazie in een hoge beker samen met de olijfolie, een deel van het kookvocht en mix tot een glad papje met de staafmixer. Roer tot slot de light room er door. Zeef de saus en hou warm. Rol het deeg uit met behulp van een pastamachine of deegroller. Maak gelijke vierkante stukjes deeg van 10x10cm. Doe een theelepel basilicum pesto in het midden van het deeg, doe een beetje water op de randen van het deeg en vorm een tortellini. Zorg ervoor dat er nergens lucht aankan zodat de tortellini niet openvalt tijdens het koken. Breng water met voldoende zout aan de kook en kook de pasta 5 minuten. Doe intussen een beetje olijfolie in een pan en bak de aspergetoppen kort aan met wat citroensap. Leg de gemarineerde courgette op de borden, leg daarop de tortellini’s, giet een lepel erwten crème saus erbij en werk af met fijngehakte walnoten, de aspergetoppen en wat geraspte parmezaanse kaas.

For 2 persons

For the marinated zucchini

2 tbsp extra virgin olive oil

1 tbsp white balsamic vinegar

lemon juice

pepper and salt

For the pasta (18 pieces)

200g 00 flour

2 large eggs

pinch of salt

For the basil pesto

200g basil leaves

50g pine nuts

1 clove garlic

50g parmesan

extra virgin olive oil

pepper

For the pea cream sauce

2 onions

60cl vegetable broth

550g peas

120g spinach

100ml olive oil

3 tbsp light cooking creams

Extra

walnuts, coarsely chopped

green asparagus heads

parmesan cheese

→ First marinate the zucchini by mixing the above ingredients. Put away in the refrigerator until use. Make the pasta. Put the flour onto a heap on the work surface. Make a dump in the middle and put the eggs in it. Spread the salt on the edges. Mix the ingredients from the outside and knead into a homogenous dough. Wrap in cling film and let rest for 30 minutes. Meanwhile, make the pea sauce. Stir the onions for 5 minutes in a little olive oil until they are glazed. Extinguish with the vegetable broth and bring to a boil. Add the peas and boil for two minutes. Turn the fire off, add the spinach, stir until it has slowed down. Pour off, but keep the cooking fluid. Add the boiled onion, peas and spinach into a high cup together with the olive oil, a part of the cooking fluid and mix until smooth  with the bar mixer. Finally stir in the light cream. Sieve the sauce and keep warm. Roll out the dough using a pastry machine or rolling pin. Make equal square pieces of 10x10cm. Put a teaspoon of basil pesto in the middle of the dough, put some water on the edges and form a tortellini. Make sure that there is no air so that the tortellini does not open during cooking. Bring water with plenty of salt to boil and cook the pasta for 5 minutes. In the meantime put a little olive oil in a pan and cook the asparagus shortly with some lemon juice. Put the marinated zucchini on the plates, put the tortellini’s on it, pour a spoonful of pea cream sauce and finish with finely chopped walnuts, the asparagus and some grated parmesan cheese.