Ovenbaked tomatoes with pumpkinseed pesto

For 4 persons:

60ml extra virgin olive oil
30ml lemon juice
1 clove garlic
40g fresh basil
75g pumpkin seeds
1/2 tsp cumin
1 tsp honey
pepper and salt
4 tomatoes (type Roma or San Marzano)

→ Make the pesto by putting all of the above ingredients in a food processor. Pulse 2 minutes. Cut the tomatoes into thin slices, but not down, so that they still hang together. Spread a little pesto between each slice. Place the tomatoes in an overproof dish and bake for 25 minutes in the preheated oven.
Voor 4 personen:

60ml extra vergine olijfolie
30ml citroensap
1 teentje knoflook
40g verse basilicum
75g pompoenpitten
1/2 tl komijn
1 tl honing
peper en zout
5-6 tomaten (type Roma of San Marzano)

→ Maak de pesto door alle bovenstaande ingrediënten in een foodprocessor te doen. Pulse 2 minuten. Snij de tomaten in dunne plakjes, maar niet tot beneden, zodat ze nog aan elkaar hangen. Smeer tussen elk plakje een beetje pesto. Doe de tomaten in een overbestedinge schaal en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.