Nectarines with rhubarb-cherry coulis

Voor 4 personen

2 nectarines

granola

Voor de coulis

110g rabarber

150g kersen

100ml water

1 tl vanille-extract

30g honing

50ml witte Port

Voor de mascarpone

100g mascarpone

2 tl amandel-extract

→ Maak eerst de coulis. Snijd de rabarber in ringen van 2 cm en ontpit de kersen. Doe samen met het water, vanille-extract, honing en witte Port in een medium pan en breng aan de kook. Maak intussen de granola. Het recept vind je hier. Meng het amandelextract onder de mascarpone en zet opzij. Zet het vuur uit als de rabarber volledig uiteen is gevallen. Die in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde coulis. Laat wat afkoelen. Snijd de nectarines in twee en verwijder de pit. Doe een beetje olijfolie op iedere helft en grill op een grillpan tot er donkere strepen zichtbaar zijn. Doe de coulis in schaaltjes, leg daarop de gegrilde nectarines. Werk af met een toefje amandel-mascarpone en de granola.

For 4 persons

2 nectarines

granola

For the coulis

110g rhubarb

150g cherries

100ml water

1 t vanilla extract

30g honey

50ml white Port

For the mascarpone

100g mascarpone

2 t almonds extract

→ First make the coulis. Cut the rhubarb into 2-cm rings and depit the cherries. Combine with water, vanilla extract, honey and white Port in a medium pan and bring to a boil. Meanwhile, make the granola. The recipe can be found here. Mix the almond extract under the mascarpone and set aside. Turn off the fire if the rhubarb has fallen completely apart. Transfer to a high cup and puree with a bar mixer to a smooth coulis. Let cool down. Cut the nectarines into two and remove the pit. Put a little olive oil on each half and grill on a grill pan until dark stripes are visible. Put the coulis into dishes, put the grilled nectarines on it. Finish with a tablespoon almond mascarpone and granola.