Coffee overnight oats

 

By soaking the oats overnight, they become soggy and more digestible. The flakes can soak in any liquid (almondmilk, applejuice, yogurt) and the toppings are endless.

For 1 person:

125g oat flakes

1 tbsp of chia seed

1 tsp flaxseed

1 tsp flaxseed oil

125ml coffee

250ml almond milk

1 tbsp nutbutter

1 tbsp honey

cinnamon

almonds | hazelnuts

chocolate chips

blueberries

→ Put the oat flakes, chia seed and flaxseed in a bowl or a jar. Pour the flaxseed oil, coffee and almond milk over it. Add the nutbutter, honey and cinnamon. Stir and cover a night in the fridge. Enjoy in the morning with nuts, chocolate chips and blueberries. If the oats became too dry, just add some more almondmilk.

Voor 1 persoon:

125g havervlokken

1 eetl chiazaad

1 tl lijnzaad

1 tl lijnzaadolie

125ml koffie

250ml amandelmelk

1 eetl notenpasta

1 eetl honing

kaneel

amandelen | hazelnoten

chocoladestukjes

blauwe bessen

→ Doe de havervlokken, chiazaad en lijnzaad in een kom. Giet er de lijnzaadolie, koffie en amandelmelk over. Voeg de notenpasta, honing en kaneel toe. Roer om en zet een nacht afgedekt in de koelkast weg. Geniet er de volgende ochtend van door noten, chocoladestukjes en blauwe bessen toe te voegen. Als de havervlokken te droog zijn geworden, voeg dan wat extra amandelmelk toe.