Falafel with Halloumi and red currants

For 12 pieces (2-3 persons)

For the falafel
100g Halloumi
150g chickpeas, canned
50g red currants
1/2 ripe avocado
1 shallot
1 clove garlic
2 tbsp pumpkin seeds
1 tbsp hemp seeds
1 large tbsp quinoa flakes
1 tbsp za’atar
1 tbsp chickpea flour

˜

For the salad
mixed salad
parsley
basil
a few red currants
small bunch of grapes
6 radishes
40g almonds, chopped
3 tbsp honey
3 tbsp mustard

→ Preheat the oven to 180°C. Cut the Halloumi in small pieces. Cut the avocado in two and put the flesh into a foodprocessor. Cut the shallot in small pieces and crush the garlic clove. Add both to the food processor, as well as the pumpkin seeds, hemp seeds and quinoa flakes. Spice up with za’atar. Pulse a first time for 10 seconds on medium mode. Add the chickpeas and 1 tablespoon of chickpea flour. Pulse again for 20 seconds. Do not pulse too long so the structure of the falafel don’t become too mushy.
Cover a baking sheet with baking paper and make oval shaped falafels using two spoons. Bake in the preheated oven for 10 minutes. Mix the honey with mustard in a pot for the dressing. Dress the salad leaves, grapes, red currants, radishes and almonds on plates. Sprinkle the dressing on it. Add the falafels and finish with fresh parsley and basil leaves.

Voor 12 stuks (2-3 personen)

Voor de falafels
100g Halloumi
150g kikkererwten, uitgelekt
50g rode bessen
1/2 rijpe avocado
1 sjalotje
1 teentje look
2 eetl pompoenpitten
1 eetl hennepzaad
1 volle eetl quinoavlokken
1 eetl za’atar
1 eetl kikkerertwenmeel

˜

Voor de salade
gemengde slabladeren
platte peterselie
basilicum
paar takjes rode bessen
klein trosje druiven
6 radijsjes
40g amandelnoten, fijngehakt
3 eetlepels honing
3 eetlepels mosterd

→ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de Halloumi in kleine stukjes. Schep het vruchtvlees van de avocado uit en die dit in een foodprocessor. Snijd het sjalotje fijn en plet het teentje knoflook. Voeg beide aan de foodprocessor toe, alsook de pompoenpitten, hennepzaad en quinoavlokken. Breng op smaak met za’atar. Pulse een eerste maal gedurende 10 seconden op medium stand. Voeg de kikkererwten toe en 1 eetlepel kikkererwtenmeel. Pulse opnieuw gedurende 20 seconden. Pulse niet te lang opdat anders te structuur van de falafel te papperig wordt.
Bedek een bakplaat met bakpapier en maak met behulp van twee lepels ovaalvormige falafels. Bak deze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Meng voor de dressing de honing met de mosterd in een potje. Dresseer de slabladeren, druiven, rode bedden, radijsjes en amandelnoten op borden. Schenk er de dressing over. Leg daarop de falafels en werk af met verse bladpeterselie en basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: