Banana bread

 

Who doesn’t like bananabread. It’s a shame I didn’t made this earlier in my life! If you like chocolate, you can add 2 tablespoons cacao nibs to the batter.

Ingredients 8-10p
3 ripe bananas + 1 extra
~
Dry ingredients:
175g wholemeal spelt flour
40 walnuts, finely chopped
15g flaxseed, optional
1 tsp cinnamon
1/2 tsp salt
2 tsp baking powder
~
Liquid ingredients:
75g coconut butter
100ml almond milk
50g honey or ricesyrup
1 tsp vanilla
 Preheat the oven to 180 °C. Grease a baking tin with some oil and coat it with baking paper. Sift the spelled flour over a large bowl and add the other dry ingredients. Mix with a wooden spoon. Melt the coconut oil in a medium saucepan. Remove from the heat and add the other liquid ingredients. Add this milk mixture to the flour and mix well. Smash the 3 ripe bananas with a fork And add to the batter. Pour the batter into the prepared cake form. Cut the last banana in two and push it gently into the batter. Put in the preheated oven and bake for 25 minutes. After cooling time, cool to a grid. If you like it more sweet, you can pour the cake with 2 tablespoons of honey mixed with 1 tablespoon of lemon juice. Keep in an airtight box for 2 days.

Ingrediënten 8-10p
3 (over)rijpe bananen + 1 extra
˜
Droge ingrediënten:
175g volkoren speltmeel
50g walnoten, fijngehakt
15g lijnzaad, optioneel
1 tl kaneel
1/2 tl fijn zout
2 tl bakpoeder
˜
Vloeibare ingrediënten:
75g kokosboter
100ml amandelmelk
50g honing of rijststroop
1 tl vanille-essence
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik in met wat olie en bekleed het met bakpapier of aluminiumfolie. Zeef het speltmeel boven een grote kom en voeg de andere droge ingrediënten toe. Meng met een houten lepel. Laat de kokosolie in een medium sauspan smelten. Verwijder van het vuur en voeg de andere vloeibare ingrediënten toe. Doe dit melkmengsel bij de bloem en meng goed. Prak de 3 rijpe bananen met een vork grof En roer onder het beslag. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Snijd de laatste banaan in de lengte in twee en duw dit zachtjes boven in het beslag. Zet in de voorverwarmde oven en bak 25 minuten. Laat na de baktijd afkoelen op een rooster. Indien je van zoet houdt, kan je de cake nog overgieten met 2 eetlepels honing, gemengd met 1 eetlepel citroensap. In een luchtdichte doos 2 dagen te bewaren.