Overnight oats

 

For 1 person

70g or 1/2 cup rolled oats | 150ml milk | 100g strawberries | 1 tbsp vanilla-essence | 1 tbsp honey | 1 cinnamon stick | 6 pecans | 1 tbsp pumpkin or sunflower seeds | 1 tsp hennep seeds | 1 tsp bee pollen | 1 tbsp dried cranberries | few mint leaves

→ Cover the oats with the milk in a bowl, cover with cling film and set away overnight in the fridge. Cut the strawberries in half and lay them in an overproof dish. Sprinkle the honey and vanilla-essence on top of it. Lay the cinnamon stick, pecan nuts and pumpkin seeds between the strawberries. Bake 15 minutes at 160°C. Set away in the fridge until tomorrow. Add, the day after, the flavored strawberries, pecans and pumpkin seeds to the soaked oats. Top with hennep seeds, bee pollen, dried cranberrries and a few mint leaves. Poor the juice from the strawberries into the bowl.

Voor 1 persoon

70g havervlokken | 150ml melk | 100g aardbeien | 1 eetl vanille-extract | 1 eetl honing | 1 kaneelstokje | 6 pecannoten | 1 eetl pompoen- of zonnebloempitten | 1 tl hennepzaad | 1 tl bijenpollen | 1 eetl gedroogde cranberries | muntblaadjes

→ Giet de melk over de havervlokken, bedek met huishoudfolie en zet een nachtje weg in de frigo. Snijd de aardbeien doormidden en leg hen in een ovenschaal. Zoet met de honing en vanille-extract. Leg het kaneelstokje, pecannoten en pompoen- of zonnebloempitten erbij. Bak 15 minuutjes op 160°C. Zet weg in de frigo tot morgen. Voeg de dag nadien de gezoete aardbeien, pecannoten en pitten bij de geweekte havervlokken. Strooi het hennepzaad erbij, alsook de bijenpollen, gedroogde cranberries en muntblaadjes. Giet tot slot, het stroperige sap van de aardbeien bij de havermout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: