Falafel with tahindressing #worldveggieday

Omdat het vandaag World Veggie Day is staat er falafel op het menu op basis van kikkererwten. Peulvruchten zijn tevens het voedsel van 2016. Ze zijn multi-inzetbaar, voedzaam, goedkoop én gezond. En als alle Belgen voor 1 dag meedoen, wordt er maar liefst 13.800 ton C02 bespaart. #wereldveggiedag

Voor twee personen (30 min. preptijd + 30min. wachttijd)

Voor de falafel: 50g, fijngehakte boerenkool ∞ 200g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt ∞ 100g feta, verkruimeld ∞ 25g bloem ∞ 1 theelepel gemalen komijn ∞ 1 eetlepel gehakte koriander ∞ 1/2 ui ∞ 1/2 teentje look ∞ 1 eiwit ∞ peper en zout ∞ 2 eetlepels olijfolie


Voor de tahindressing: 200g Griekse yoghurt ∞ 2 eetlepels tahin ∞ 1 eetlepel honing ∞ 1 teentje knoflook ∞ 1 theelepel citroensap ∞ peper


Voor de afwerking: 2 grote witte koolbladen ∞ 2 fijngesneden radijzen ∞ feta ∞ kiemgroenten ∞ walnoten ∞ granaatappelpitjes

→ Meng voor de falafel alle ingrediënten in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Rol de deegbal in aluminiumfolie en zet 30min. in de koelkast. Maak ondertussen de tahindressing door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met peper. Maak van de deegbal 6 falafelballetjes en bak deze 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur aan weerszijden. Serveer meteen op het koolblad en werk af met radijs, kiemgroenten, walnoten granaatappelpitjes, feta en de tahindressing.

Today it’s World Veggie Day so falafel is on the menu, based on chickpeas. Legumes are also the food of 2016. They are versatile, nutritious, inexpensive and healthy. And if all Belgians participate for one day, it saves up to 13,800 tonnes of C02. #worldveggieday

For two persons (30 min. prep + 30min. waiting)

For the falafel: 50g, chopped kale ∞ 200g chickpeas, rinsed and drained ∞ 100g feta, crumbled ∞ 25g flour ∞ 1 teaspoon ground cumin ∞ 1 tablespoon chopped cilantro ∞ 1/2 onion ∞ 1/2 clove garlic ∞

1 eggwhite ∞ salt and pepper ∞ 2 tablespoons olive oil


For tahindressing: 200g Greek yogurt ∞ 2 tablespoons tahini ∞ 1 tablespoon honey ∞

1 clove garlic ∞  1 teaspoon lemon ∞ pepper


For garnish: 2 large cabbage leaves ∞ 2 chopped radishes ∞ feta ∞ sprouts ∞

walnuts ∞ pomegranate seeds

→ Mix for the falafel all ingredients in a food processor. Season with salt and pepper. Roll the dough in aluminum foil and put 30min. in the fridge. Meanwhile, make the tahindressing by mixing all ingredients and season with pepper. Turn the dough into 6 falafel balls and fry 2 to 3 minutes on medium heat on both sides. Serve immediately on the cabbage leaf and garnish with radishes, sprouts, walnuts, pomegranate seeds, feta and tahindressing.

Processed with VSCO with e6 preset