Roasted carrot-shallot salad with fennel and apple

 

Ingrediënten voor 2 side-dishes:

 

2 theelepels gemalen venkelzaad ∞ 6 middelgrote wortelen, geschrobd, gehalveerd en doormidden gesneden ∞ 2 kleine sjalotten, in partjes gesneden ∞ 1,5 eetlepel extra virgin olijfolie ∞ zeezout en vers gemalen peper ∞ 1 zoete appel, in fijne plakjes gesneden ∞ handje verse bladpeterselie ∞ sap van 1 halve bloedsinaasappel ∞ 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes.

 

-> Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenrooster met bakpapier. Meng in een kom de gesneden, wortelen, sjaloten, gemalen venkelzaad, olijfolie, peper en zout. Leg deze op het bakpapier en rooster 20 minuten, tot de wortelen lichtbruin en mals zijn.  Rooster terwijl de sesamzaadjes op middelhoog vuur en zet opzij. Verdeel de geroosterde wortelen en sjalotten in een schaal, samen met de fijngesneden appel, bladpeterselie, sap van de bloedsinaasappel en geroosterde sesamzaadjes.

 

 

Ingredients for 2 side-dishes:

 

 2 teaspoons ground fennel seeds ∞ 6 medium carrots, scrubbed, halved and halved ∞ 2 small shallots, cut into wedges ∞ 1.5 tablespoon extra virgin olive oil ∞ sea salt and freshly ground pepper ∞ 1 sweet apple, thinly sliced ∞ handful of fresh parsley ∞ juice of one half blood orange ∞ 1 tablespoon roasted sesame seeds

 

-> Preheat the oven to 180 °C. Cover a baking rack with baking paper. Mix in a bowl the carrots, shallots, ground fennel seeds, olive oil, salt and pepper. Put it on the parchment paper and roast for 20 minutes, until carrots are tender and lightly browned. Meanwhile roast the sesame seeds over medium heat and set aside. Divide the roasted carrots and shallots in a bowl along with the chopped apple, parsley, juice of blood orange and toasted sesame seeds and serve.