Mediterranean pizza

Pizza it is tonight!

 

 

Voor 1 persoon (30min):

pesto van zongedroogde tomaten: 200ml olijfolie ∞ 75g fijngehakte amandelen ∞ 2 theelepels balsamico ∞2 theelepels suiker ∞ 1/2 theelepel paprikapoeder ∞ 10 fijngehakte, zongedroogde tomaten in olie ∞ 1 teentje knoflook ∞ peper en zout

1 vel bladerdeeg ∞ 1/3 courgette ∞ 1/2 aubergine ∞ 1 kleine tomaat ∞ 1 bol light mozzarella ∞ 2 plakjes serranoham

 

-> Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de pesto door alle ingrediënten in een blender te doen en fijn te blenden. Breng op smaak met peper en zout. Rol het bladerdeeg uit en leg in een bakvorm. Rol de uiteinden naar binnen zodat er een korst wordt gevormd. Prik gaatjes in het deeg en bak gedurende 5 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Neem uit de oven en besmeer de bodem met de pesto van zongedroogde tomaten. Rangschik daarop de fijngesneden courgette, aubergine, tomaten, mozzarella en serranoham. Bak verder nog een tiental minuten goudbruin in de oven af. Serveer onmiddellijk.

 

For 1 person (30 minutes):

 

pesto of sun-dried tomatoes: 200ml olive oil ∞ 75g chopped almonds ∞ 2 teaspoons balsamic ∞2 teaspoons sugar ∞ 1/2 teaspoon paprika(powder) ∞ 10 finely chopped sundried tomatoes in oil ∞ 1 clove garlic ∞ salt and pepper

1 sheet puff pastry 1/3 eggplant ∞ 1/2 zucchini ∞ 1 small tomato ∞ 1 bulb light mozzarella ∞ 2 slices of serrano ham

 

-> Preheat the oven to 180 ° C. First make the pesto by putting all the ingredients in a blender and blend fine. Season with salt and pepper. Roll out the pastry and place in a baking pan. Roll the ends inward so that a crust is formed. Prick holes in the dough and bake for 5 minutes at 180 ° C in a preheated oven. Remove from the oven and brush the bottom with the pesto of sun-dried tomatoes. Cover with chopped zucchini, eggplant, tomatoes, mozzarella and serrano ham. Bake further about ten minutes until golden brown. Serve immediately.