Kokosijstaart met matcha en pistache

Matcha is Japanse groene thee en is nog gezonder dan gewone groene thee. Dit doordat je bij gewone groene thee een aftreksel maakt van de theebladeren. Terwijl je bij matcha het volledige, fijn vermalen blad drinkt en dus ook alle superieure voedingsstoffen binnen hebt.  In dit recept heb ik weinig matcha verwerkt omdat het een toch wel uitgesproken zoete maar grasachtige smaak heeft en indien er teveel van gebruikt wordt, kan er een wrange smaak optreden.

 

Ingrediënten (voor 6 tot 8 slices):

500ml kokosmelk ∞ 5g matcha ∞ 80g Tagatesse of 40g rietsuiker ∞ 45g pistachenoten

(+ 5g voor de afwerking)

 

Verwarm een vierde van de kokosmelk met de tagatesse  tot deze gesmolten zijn. Hak de pistachenoten fijn. Voeg deze samen met de matcha toe en mix alles grondig ter preventie van klontervorming. Voeg de rest van de kokosmelk toe, mix nogmaals en giet in een springvorm. Zet deze minstens 2 uur in de koelkast. Besprenkel de taart voor het opdienen met chocoladesaus en pistachenoten.

 

*Indien je de taart langer wil bewaren moet je ongeveer 30g glucose bij de bereiding toevoegen.

 

Matcha is Japanese green tea that’s healthier than regular green tea. This is because you drink the whole, finely ground leaves and thus have all essential nutrients. In this recipe, I use little matcha because it has a rather pronounced but sweet grassy flavor and if too much is used, there may be a bitter taste occur.

 


Ingredients (for 6 to 8 slices):

500ml coconut milk ∞ 5g matcha ∞ 80g Tagatesse or 40g cane sugar ∞ 45g pistachios

(+ 5g for finishing)

 

Heat one-fourth of the coconut milk with the Tagatesse or cane suugar until it melted. Chop the pistachios finely. Add this together with the matcha and mix everything thoroughly to prevent clot formation. Add the rest of the coconut milk, mix again and pour into a springform pan. Put this at least 2 hours in the refrigerator. Sprinkle the cake before serving with chocolate sauce and pistachios.

 

* If you want to refrigerate the icecake longer, you have to add about 30g of glucose in the preparation.

Processed with VSCOcam with e6 preset